Als je op leeftijd bent, kan het steeds moeilijker worden om trappen te beklimmen. Maar voor veel ouderen is een traplift de perfecte oplossing. Trapliften bieden veiligheid en gemak bij het beklimmen van trappen, waardoor jouw oma haar onafhankelijkheid kan behouden. Lees verder om erachter te komen wat trapliften precies zijn en hoe ze jouw grootmoeder kunnen helpen.

Wat zijn trapliften?

Trapliften zijn mechanische apparaten die gebruik maken van elektriciteit om de gebruiker naar boven en beneden te vervoeren tussen twee of meer niveaus in een woning of gebouw. Er bestaan verschillende soorten trapliften, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt – bijvoorbeeld als begeleiding voor gehandicapte personen of voor het transporteren van rolstoelgebruikers – maar de meest voorkomende soort is de standaard traplift. Deze lift is ontworpen om iemand in staat te stellen veilig de val op en af te reizen.

Welke modellen zijn er?

De standaard traplift kan aan elke trap worden aangepast, waardoor hij perfect past in elke woning. Bovendien zijn er verschillende modellen beschikbaar met extra opties zoals comfortabele stoelzitting of draagbare afstandsbediening. Als jouw oma graag wil blijven wonen in haar huidige woning, maar de val begint lastiger te worden, dan is een standaard traplift precies wat ze nodig heeft.

Waar koop je een traplift?

Smienk trapliften zijn een toonaangevende leverancier van trapliften en bieden een uitgebreid assortiment modellen voor elk huis. Ze zijn gespecialiseerd in het leveren van aangepaste, comfortabele, veilige en betrouwbare producten voor woningen met één of meerdere niveaus. De trapliften van Smienk zijn ontworpen om veiligheid en gemak te bieden aan ouderen en mensen met een lichamelijke handicap. Met een ruime keuze aan modellen in verschillende stijlen en kleuren is er voor elk wat wils.

Smienk trapliften zijn voorzien van diverse functies voor comfort en gemak, zoals elektrisch draaibare stoelen, verstelbare armleuningen en voetplaten, stille gelijkstroommotoren en draadloze afstandsbedieningen. Bovendien bieden ze een optie van buiten modellen die weerbestendig zijn en speciaal ontworpen voor buiteninstallatie in gebieden die het hele jaar door verschillende klimaten kennen. Ze hebben ook een reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder veiligheidsgordels, snelheidsbegrenzers, automatische remmen en noodstopknoppen. Bovendien worden alle Smienk trapliften intensief getest voordat ze de fabriek verlaten om maximale veiligheid te garanderen.