Dat sporten gezond is, is natuurlijk geen geheim meer. Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat sporten goed is voor je gezondheid. Misschien merk je het ook aan je eigen gezondheid dat wanneer je aan het sporten bent je je beter in je vel voelt. Doordat er zoveel verschillende sporten zijn zit er altijd wel een sport tussen die ook jij leuk vindt. In dit artikel laat ik je de twee meest populaire sporten zien. Daarnaast geef ik ook aan spieren je hiermee traint.

Voetbal

Voetbal is misschien wel de populairste sport ter wereld. In ieder land wordt er wel gevoetbald. Hierdoor heeft elk land ook zijn eigen nationale voetbalteam. deze landen nemen het om de twee jaar tegen elkaar op. Dit wordt gedaan op het Europees kampioenschap voetbal en op het wereldkampioenschap voetbal. Met deze sport is het de bedoeling dat je met de bal probeer te scoren In het doel van je tegenstander. Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten. Met deze sport verbrand je veel calorieën. Dit komt Omdat voetbal een erg intensieve sport is. Hierdoor is het ook blessuregevoelig. Spieren die vaak overbelast raken zijn de hamstrings, enkels en knieën. Met voetbal train je met name je bovenbenen en je kuiten.

Zwemmen

Dan gaan we door naar de sport waarbij je het minst snel geblesseerd raakt. Ik heb het over zwemmen. De kans op blessures is erg klein doordat je gewrichten amper worden belast. Omdat normaal met sporten je op een harde ondervloer staat, worden hier gewrichten wel belast. Naast dat zwemmen goed is voor je gewrichten is het ook nog een goede sport om af te vallen. Dit komt doordat je met zwemmen veel calorieën verbrand, aangezien je enorm veel spieren gebruikt. Sinds 1896 is zwemmen een olympische sport geworden. De meest bekende zwembewegingen zijn de vrije slag, vlinderslag en de borstcrawl. Zoals ik al zei gebruik je met de zwemmen allerlei verschillende spieren, Maar de spieren die je het meest gebruikt zijn je armen en benen.