waarschijnlijk ken je wel iemand die ooit naar de fysiotherapeut of Misschien ben je er zelf wel eens geweest. Maar wat kun je precies bij een fysiotherapeut Laten doen en Waarom gaan Mensen er heen. In dit artikel leg ik je alles uit wat te maken heeft met fysiotherapie. Ik geef je alvast een hint. wanneer je last hebt van je spieren zou ik er sowieso een bezoek aan brengen.

Wat doet een fysiotherapeut precies?

Wanneer iemand last heeft van zijn spieren is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. Deze behandelaar heeft namelijk kennis van allerlei spieren en gewrichten. Hiervoor heeft hij verschillende behandelingen. Wanneer jij last hebt van je rug kan een fysiotherapeut de blokkade in je spieren opsporen. Om vervolgens een doelgerichte massage te geven. Ook een veel voorkomende techniek die wordt toegepast is kraken. Wanneer je nek vast zit dan kan een fysiotherapeut ervoor kiezen om je zogezegd te kraken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek om je spieren los te maken. Bij het losmaken van de spieren hoor je gekraak. de patiënt heeft hierdoor vaak geen last meer van klachten en ook zijn zijn spieren weer soepel.

Wordt fysiotherapie vergoed?

afhankelijk van je zorgverzekering wordt dit meestal niet gedekt in een basisverzekering. Wanneer kiest voor een aanvullend pakket is dit meestal wel inbegrepen. Als je vaak last hebt van je spieren is het aan te raden om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit is waarschijnlijk goedkoper dan ook een keer een behandeling te moeten betalen.

Welke behandelingen zijn er?

Fysiotherapeuten hebben veel verschillende technieken om een patiënt te behandelen. Om erachter te komen wat de beste behandeling is wordt er eerst een consult met de patiënt gedaan. Aan de hand van dit gesprek kan er worden bepaald welke behandeling en beste aansluit. De meest bekende therapie is manuele therapie. Hierbij worden spieren en gewrichten op de goede plek gezet. Deze therapie wordt meestal gekozen wanneer de patiënt last heeft van duizeligheid of pijn In de rug of nek. Door deze therapie toe te passen merk je vrijwel direct verbetering. Tenslotte verbetert je houding hier ook door